image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω

Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω

Αποθήκευση Προγράμματος
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3'
Σκοπός

Σκοπός της δράσης είναι η ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας της χώρας και αφορά τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία, δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Προϋπολογισμός
 
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 119.700.000 €.

Δικαιούχοι
 
Δικαιούχοι της δράσης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα (με προτεραιότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου), ενώ θα δοθεί έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

Ωφελούμενοι
 
  • Μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 45 ετών και άνω.
  • Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., που βρίσκονται σε μειονεκτική ή σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση κατά την υπόδειξή τους, όπως αυτό ορίζεται στην αναλυτική πρόσκληση.

Επιδότηση
 
Επιχειρήσεις που επιλέγουν να επιχορηγηθούν βάσει του κανονισμού (εκ) υπ΄αρ.1407/2013 (l352) της επιτροπής, για τις ενισχύσεις ήσσονος (de-minimis)
Κατηγορία επιχείρησης Ποσοστό επιχορήγησης
Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου. 80%
Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις υπόλοιπες Διοικητικές Περιφέρειες 70%
 
Επιχειρήσεις που επιλέγουν να επιχορηγηθούν βάσει του άρθρου 32 του κανονισμού υπ΄αρ.651/2014 (l187) της επιτροπής
Κατηγορία επιχείρησης Ποσοστό επιχορήγησης
Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Διοικητικές Περιφέρειες με προτεραιότητα στις Διοικητικές Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου. 50%
 
Διάρκεια υλοποίησης
 
  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης de minimis, η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 18 μήνες με υποχρέωση διατήρησης των επιχορηγουμένων θέσεων για 6 επιπλέον μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης.
  • Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ), η διάρκεια της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε μειονεκτική θέση, είναι 12 μήνες με υποχρέωση διατήρησης των επιχορηγουμένων θέσεων για 4 επιπλέον μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης ενώ για την πρόσληψη ανέργων σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, 18 μήνες με υποχρέωση διατήρησης των επιχορηγουμένων θέσεων για 6 επιπλέον μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης.

Ημερομηνίες υποβολών

Υποβολή αιτήσεων από 7/12/2022 έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
 
Δείτε εδώ τα ενεργά και τα αναμενόμενα επενδυτικά προγράμματα.

Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.

Εάν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.
Αποθήκευση Προγράμματος
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar