image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Οφέλη που προκύπτουν από την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών

BLOG

Οφέλη που προκύπτουν από την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

BLOG

Οφέλη που προκύπτουν από την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'
Αν κάποιος παραγωγός αποφασίσει να συμμετάσχει σε αναγνωρισμένο συλλογικό σχήμα Ομ.Π. θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί  τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι :
 • Μέσω της κοινής προμήθειας πρώτων υλών (οι παραγωγοί μπορούν να προμηθευτούν μαζικά σπόρους, λιπάσματα και φυτοφάρμακα), θα επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής.
 • Κοινή χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού και κτηριακών υποδομών συντελεί στη μείωση λειτουργικών εξόδων, καθώς και στην μείωση του κόστους παραγωγής.
 • Δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων σε καλύτερες τιμές μετά από κοινές συμφωνίες με εταιρείες και εμπόρους.
 • Ευνοϊκότερη φορολογική νομοθεσία.
 • Επιστημονικότερη και κατ’ επέκταση καλύτερη διαχείριση της παραγωγής.
Πιο αναλυτικά:
 • Ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εμπορία, χονδρική και λιανική πώληση, στο εσωτερικό και το εξωτερικό (εξαγωγές) των προϊόντων για τα οποία προχώρησε σε αναγνώριση η Ομ.Π.. Μέσα από συμβολαιογραφικές πρακτικές μπορούν να εξασφαλιστούν σταθερές τιμές, ειδικά για προϊόντα για τα οποία υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον στην αγορά, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
 • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, υψηλότερης ποιότητας, για τα προϊόντα δραστηριοποίησης της ομάδας.
 • Μέριμνα για την επιμόρφωση των μελών της ομάδας.
 • Συμμετοχή σε έρευνες και εφαρμογή νέων τεχνικών παραγωγής, με καινοτόμες πρακτικές, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αποδοτικότερη παραγωγή.
 • Δυνατότητα για χρήση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής που έχουν σχέση με την ποιότητα, αλλά και την ανάπτυξη παραδοσιακών προϊόντων ΠΟΠ.
 • Καλύτερή οργάνωση και προγραμματισμός των παραγωγικών, εμπορικών, γραφειοκρατικών και οικονομικών διαδικασιών.
 • Αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης ή ο Αναπτυξιακός νόμος, με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για το ύψος των επιδοτήσεων καθώς και την αγορά εξοπλισμού μεγαλύτερης ισχύος.
 • Από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς.
 
Γίνεται αντιληπτό ότι κατά την λειτουργία μίας Ομ.Π. τα μέλη παραγωγοί, θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες και αντίστοιχα να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα στα οποία οι ίδιοι είναι ικανοί, προς όφελος του συλλογικού σχήματος. Η διαπραγματευτική τους δύναμηενισχύεται από όλα τα παραπάνω και σίγουρα μέσω της αύξησης του όγκου του προϊόντος για το οποίο αναγνωρίστηκε η ομάδα.
Η ισχύς εν τη ενώσει  και στον ελληνικό αγροτικό τομέα που βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με ποικίλες προκλήσεις θα δώσει τη λύση και τις ευκαιρίες και για ουσιαστικότερη  διείσδυση στις ξένες αγορές. 
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Η τυποποίηση των οπωροκηπευτικών σχετίζεται με την εφαρμογή ταξινομήσεων σε διάφορες ποιοτικές κατηγορίες που βασίζονται σε εμπορικά πρότυπα και προβλέπονται από ευρωπαϊκούς κανονισμούς ή το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.    Τα πρότυπα αφορούν προδιαγραφές όπως [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Τα  όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου. Σήμερα στην Ελλάδα η χρησιμοποίηση τους είναι ευρύτατη.    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και της  στροφής των Ελλήνων καταναλωτών στην υγιεινή- [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το ήπιο κλίμα θεωρούνται ιδανικά για την ανάπτυξη των ξηρών καρπών και για το λόγο αυτό, η ποιότητα των ελληνικών ξηρών καρπών είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Στόχος της επένδυσης ενός συσκευαστηρίου ξηρών καρπών είναι να προσφέρει στην [...]
περισσότερα >
topbar