image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του Μέτρου 11: Βιολογική Γεωργία

Επιδοτήσεις

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του Μέτρου 11: Βιολογική Γεωργία

05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Επιδοτήσεις

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του Μέτρου 11: Βιολογική Γεωργία

05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'

Α. Δικαιούχοι  του  μέτρου  μπορούν  να  κριθούν  φυσικά  και  νομικά  πρόσωπα  ή  ομάδες  φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί.

Β. Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας απόφασης, έστω κι αν  πληρούν  τις  προϋποθέσεις  της  παραγράφου  Α  του  παρόντος  άρθρου,  οι  ακόλουθες  κατηγορίες υποψηφίων:

1. Όσοι  έχουν  ενταχθεί  στο  καθεστώς  της  πρόωρης  συνταξιοδότησης  ή  οι  σύζυγοι  αυτών.

2. Διάδοχοι  πρόωρης  συνταξιοδότησης  για  τους  οποίους  έχει  εκδοθεί  απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα  έτη.

3. Όσοι έχουν αποβληθεί από γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο ή δράση σε προηγούμενη  Προγραμματική Περίοδο, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν  έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών ετών από την αποβολή.

Γ. Επιλέξιμοι προς ένταξη στο υπομέτρο 11.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής» είναι οι «νεοεισερχόμενοι»,

Δ. Επιλέξιμοι  προς  ένταξη στο υπομέτρο 11.2 «Ενισχύσεις για τη διατήρηση βιολογικών πρακτικών και μεθόδων παραγωγής», είναι υποψήφιοι με αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή εκτροφές, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ) 834/2007, μέσω σύμβασης με Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου, η οποία έχει συναφθεί μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της  Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Εφόσον  οι  εν  λόγω υποψήφιοι  έχουν στην  κατοχή  τους  αγροτεμάχια,  βοσκοτόπους  ή  εκτροφές, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω αναφερόμενη  σύμβαση με Φορέα Πιστοποίησης και Ελέγχου μέχρι και  την  ημερομηνία  έκδοσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος,  είναι  επιλέξιμοι  προς  ένταξη και στο  υπομέτρο 11.1  «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής» για τα εν λόγω αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή εκτροφές.

Ένας υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση στήριξης σε περισσότερες από μία δράσεις.

Ε. Παλαιοί Δικαιούχοι των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των δράσεων 1.1 «Βιολογική γεωργία» και 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αντίστοιχα, των οποίων οι συμβατικές υποχρεώσεις δεν έχουν λήξει κατά το χρόνο έκδοσης των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του υπομέτρου 11.2, δύνανται να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο του υπομέτρου 11.2. Στην περίπτωση αυτή, οι δεσμεύσεις τους εκκινούν από την επομένη της λήξης της σύμβασης που έχουν υπογράψει στο πλαίσιο των δράσεων 1.1 και 1.2 του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αντίστοιχα.  

ΣΤ. Στην περίπτωση συνδυασμού μέτρων ή δράσεων ή δεσμεύσεων σε επίπεδο ενταγμένης εκμετάλλευσης – αγροτεμαχίων, οι επιτρεπόμενοι συνδυασμοί μεταξύ του Μέτρου 11 και των Μέτρων 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα», και 14 «Καλή μεταχείριση των ζώων» του ΠΑΑ 2014-2020, εμφανίζονται στο Παράρτημα Ι της παρούσας. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Ειδικό πριμ 36,7 ευρώ το στρέμμα για ντόπιες ποικιλίες σιτηρών
1 comments 0 share 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Ειδικό πριμ 36,7 ευρώ το στρέμμα για ντόπιες ποικιλίες σιτηρών
Ενίσχυση στα 36,7 ευρώ το στρέµµα στα χειµερινά σιτηρά, 52,4 στα ψυχανθή και 60 ευρώ στα αρωµατικά φυτά προσφέρει σε όσους αγρότες φυτέψουν τοπικές ποικιλίες το Μέτρο 10.1.10 « Προστασία τοπικών αβελτίωτων πληθυσµών - ποικιλιών που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση». [...]
περισσότερα >
Συν 15% ενίσχυση επενδύσεων στα Σχέδια Βελτίωσης και την Μεταποίηση αν συνοδεύονται με δανεισμό
1 comments 0 share 27 ΜΑΪΟΥ 2018
Συν 15% ενίσχυση επενδύσεων στα Σχέδια Βελτίωσης και την Μεταποίηση αν συνοδεύονται με δανεισμό
Επιπλέον 15% στην ενίσχυση για επενδύσεις στα πλαίσια Μέτρων όπως τα Σχέδια Βελτίωσης και η Μεταποίηση, προβλέπεται.. [...]
περισσότερα >
Πότε θα εγκριθούν οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες και πότε θα προκηρυχθούν τα Σχέδια Βελτίωσης;
1 comments 0 share 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Πότε θα εγκριθούν οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες και πότε θα προκηρυχθούν τα Σχέδια Βελτίωσης;
Εντός του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάταξης των επιλαχόντων Νέων Αγροτών και η πληρωμή της α’ δόσης στους εν δυνάμει δικαιούχους, ενώ μέσα στον ίδιο μήνα αναμένεται η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα Κοινοτικών [...]
περισσότερα >
topbar