image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ (Β' κύκλος)

Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ (Β' κύκλος)

Αποθήκευση Προγράμματος
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4'
Ο Β΄ κύκλος της Δράσης, περιλαμβάνει τέσσερις (4) παρεμβάσεις:
 
I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις. Βασικός στόχος της παρέμβασης «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω τηςυποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε υφιστάμενες Επιχειρήσεις ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ίδρυσης. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι είτε μια Επιχείρηση (ανεξαρτήτως μεγέθους) είτε Ομάδες Επιχειρήσεων (ανεξαρτήτως μεγέθους), ανεξάρτητων μεταξύ τους.
 
II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς. Βασικός στόχος της παρέμβασης «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» είναι η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών οργανισμών. Αφορά συμπράξεις υφισταμένων επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης, με ερευνητικούς οργανισμούς, με κύριους αποδέκτες τις επιχειρήσεις.
 
III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων. Η παρέμβαση «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» έχει ως στόχο την προώθηση της έρευνας σε επόμενο επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, έχοντας ως βάση αποτελέσματα που έχουν παραχθεί σε προηγούμενα ερευνητικά έργα.  Δυνητικοί δικαιούχοι, είναι υφιστάμενες μεμονωμένες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης.
 
IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις. Η παρέμβαση «Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις» στοχεύει στην υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της χρηματοδότησης προτάσεων σημαντικής αξίας που κατατέθηκαν από ελληνικές ΜμΕ επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) και έλαβαν τη Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence). Η Σφραγίδα Αριστείας είναι η ετικέτα υψηλής ποιότητας που απονέμεται σε έργα που υποβλήθηκαν στο ανωτέρω πρόγραμμα, κρίθηκαν ότι αξίζουν χρηματοδότηση, αλλά δεν έλαβαν τη χρηματοδότηση λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι ελληνικές ΜμΕ που έλαβαν τη Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (H2020/SMEsI/SoE, για τη Φάση Α ή για τη Φάση Β) και συγκεκριμένα είτε μία Επιχείρηση είτε ομάδα Επιχειρήσεων.
 
Δικαιούχοι
 
  • Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις»
  • Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί».
Για τη συμμετοχή τους στη Δράση, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συσταθεί νομίμως και να λειτουργούν στην Ελλάδα ή σε άλλο Κράτος - Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε ως νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως του τύπου τους (π.χ. ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΚοινΣΕπ) είτε ως ατομικές επιχειρήσεις.
 
Οι επιχειρήσεις από άλλα Κράτη – Μέλη, οι οποίες κατά την υποβολή δεν διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα δεσμεύονται ότι κατά την ημερομηνία καταβολής της ενίσχυσης θα διαθέτουν εγκατάσταση ή υποκατάστημα στην περιφέρεια στην οποία χωροθετείται η ενίσχυση.
 
Εξαιρούνται οι προβληματικές επιχειρήσεις καθώς και οι επιχειρήσεις με εκκρεμούσα απόφαση ανάκτησης ενίσχυσης από την ΕΕ.
 
Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας
 
Οι Αιτήσεις Χρηματοδότησης έργων αφορούν τους κάτωθι θεματικούς υποτομείς
  • Υλικά - Κατασκευές
  • Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες
  • Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων
  • Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Υγεία & Φάρμακα
  • Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Ενέργεια
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
 
Προύπολογισμός Έργων

€ 200.000.000. Ο συνολικός Προϋπολογισμός της ενιαίας δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι 542.535.722 €.
Ανώτερος συνολικός προϋπολογισμός Πρότασης ανά Παρέμβαση σε ευρώ:
I. Έρευνα και ανάπτυξη από επιχειρήσεις: 600.000 €
II. Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς Οργανισμούς: 1.000.000 €
III. Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων: 2.000.000 €.
IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence): Ο μέγιστος συνολικός προϋπολογισμός κάθε πρότασης (και ο τυχόν επιμερισμός του ανά συνδικαιούχο/ εταίρο εάν αφορά ομάδα επιχειρήσεων) είναι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός από την αξιολόγηση του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Όροι και προϋποθέσεις

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλομένων προτάσεωνέργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα (30) μήνες.
Οι προτάσεις της Παρέμβασης IV «Σφραγίδα Αριστείας», θα πρέπει να υλοποιηθούν στη χρονική διάρκεια που έχει εγκριθεί από το Πρόγραμμα H2020 – SME Instrument.
Η ένταση της ενίσχυσης  κυμαίνεται από 25–80%, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και την επιλέξιμη δραστηριότητα/ δαπάνη.

Περίοδος υποβολής

Από 28/3/2019 έως 29/5/2019

Διάρκεια Υλοποίησης
 
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλομένων προτάσεων έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα (30) μήνες. Για τις προτάσεις της Παρέμβασης «IV. Σφραγίδα. Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις», η διάρκεια κάθε έργου θα είναι αυτή που εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».
 

Η GROWPLAN - Ορνιθάς Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε. έχει μακρόχρονη εμπειρία στην προετοιμασία φακέλων υπαγωγής σε επενδυτικά προγράμματα δίνοντας σημασία στην εκπόνηση βιώσιμων μελετών με σκοπό την μακρόχρονη συνεργασία με τους πελάτες της.

Για να βρείτε το επενδυτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει πατήστε στην φόρμα αναζήτησης προγράμματος.

Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.

Εάν σας ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.
Αποθήκευση Προγράμματος
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar