image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
 Π3-70-3.1 Καλή μεταχείριση (ευζωία) των παραγωγικών ζώων

Π3-70-3.1 Καλή μεταχείριση (ευζωία) των παραγωγικών ζώων

Αποθήκευση Προγράμματος
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4'
Πληροφοριακών Συστημάτων σε όλα τα κρίσιμα στάδια υλοποίησής του (διαχείριση αιτήματος ενίσχυσης, αιτήματα πληρωμής, έλεγχοι). Ο προσδιορισμός της ετήσιας ενίσχυσης ανά δικαιούχο θα υπολογίζεται σύμφωνα με το κόστος των επιμέρους δεσμεύσεων που προτίθεται να αναλάβει για το ζωικό κεφάλαιο (ΜΖΚ) που θα πιστοποιείται μέσω της ΕΑΕ του οικείου έτους της πρόσκλησης και θα συμμετέχει στις Δράσεις (στο σύνολό τους ανά έδρα εκμετάλλευσης)
 
Μορφή στήριξης
 
Η ετήσια ενίσχυση παρέχεται ανά μονάδα ζωικού κεφαλαίου (ΜΖΚ) και μέχρι πέντε έτη, ανάλογα με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο κάθε κτηνοτρόφος. Για τις μετατροπές των ζώων σε ΜΖΚ που χρησιμοποιούνται για τον δείκτη αποτελέσματος της παρέμβασης χρησιμοποιούνται οι συντελεστές μετατροπής κατά Eurostat του Παραρτήματος του Εφαρμοστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2021/2290 σχετικά με τη θέσπιση κανόνων για τις μεθόδους υπολογισμού των κοινών δεικτών
 
 
Ποσά στήριξης
 
Αναλυτικότερα τα ποσά ετήσιας αποζημίωσης ανά δράση και δέσμευση, όπως προέκυψαν από την παραπάνω μεθοδολογία (αρχική εκτίμηση του κόστους και επικαιροποίηση) παρουσιάζονται ακολούθως (τα σύνολα ανά δράση αφορούν το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά ΜΖΚ που θα μπορούσε να λάβει κάθε δικαιούχος αν αναλάβει το σύνολο των δεσμεύσεων της εκάστοτε δράσης):
 
Δράση 1. Καλή μεταχείριση των Χοίρων
 
Η ενίσχυση παρέχεται για 5 έτη και εκτιμάται κατά μέγιστο 496,00 € ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) (ανάλογα με τις αναλαμβανόμενες δεσμεύσεις) σε ετήσια βάση, όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στο παρακάτω Πίνακα «Ετήσιες ενισχύσεις ανά δέσμευση και Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) - Χοίροι».
 

*1 χοιρομητέρα = 0,5ΜΖΚ και 1 λοιπό χοιρινό = 0,3ΜΖΚ
** Η ετήσια ενίσχυση για την πιστοποίηση της ποιότητας του νερού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1200€ ανά διακριτό χώρο εκτροφής. Οι κάπροι δεν είναι επιλέξιμοι.
 
Δράση 2.1 Καλή μεταχείριση των Κρεοπαραγωγών Ορνιθίων εκτροφής ορνιθώνα
 
Η μέγιστη ενίσχυση είναι για πέντε έτη, με 213€ (ανάλογα με τις αναλαμβανόμενες δεσμεύσεις), ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) ανά έτος, όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στο παρακάτω Πίνακα «Ετήσιες ενισχύσεις ανά δέσμευση και Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου – Πτηνά πάχυνσης».
 

1 ΜΖΚ = 143 πτηνά (1 ορνίθιο κρεοπαραγωγής = 0,007 ΜΖΚ)
*Η ετήσια ενίσχυση για την πιστοποίηση της ποιότητας του νερού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 900€ ανά θάλαμο εκτροφής.
 
Δράση 3. Καλή μεταχείριση των Αιγοπροβάτων
 
Η ενίσχυση είναι για πέντε έτη έως 122,50 € ανά ΜΖΚ, ετησίως (ανάλογα με τις αναλαμβανόμενες δεσμεύσεις), όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω Πίνακα «Ετήσιες ενισχύσεις ανά δέσμευση και Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) – Αιγοπροβάτων».
 

1 ΜΖΚ = 10 κεφαλές (1 πρόβατο/αίγα=0,1 ΜΖΚ)
 
Δράση 4. Καλή μεταχείριση των βοοειδών
 
Η ενίσχυση είναι για πέντε έτη 487 € ανά ΜΖΚ σε ετήσια βάση (ανάλογα με τις αναλαμβανόμενες δεσμεύσεις), όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στον παρακάτω Πίνακα «Ετήσιες ενισχύσεις ανά δέσμευση και Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) – βοοειδή»

**1 βοοειδές κάτω των 12 μηνών = 0,4ΜΖΚ, 1 βοοειδές 12 μηνών έως 2 ετών = 0,7 ΜΖΚ και 1 βοοειδές άνω των 2 ετών = 1 ΜΖΚ
** Το κόστος είναι 50€/δειγματοληψία (50 €/ΜΖΚ). Δεδομένου ότι το μέσο ποσοστό ζώων που νοσούν κατ’ έτος είναι 30%, το ετήσιο κόστος της δέσμευσης ανέρχεται σε 15 €/ΜΖΚ/έτος. Στο κόστος περιλαμβάνεται το κόστος δειγματοληψίας, αποστολής του δείγματος και καλλιέργειαςαντιβιογράμματος.
 
Το κόστος των δεσμεύσεων δύναται να επικαιροποιηθεί πριν την εφαρμογή της δράσης με αναθεώρηση των τιμών μονάδων κατόπιν νέας μελέτης λόγω της μεταβλητότητας των δεικτών κόστους εισροών και εκροών στη ζωική παραγωγή (αύξηση), ως συνέπεια των διεθνών κρίσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού και τον ενεργειακό τομέα.
 
Η ενίσχυση για τις υγειονομικές δεσμεύσεις θα πιστοποιείται και θα καταβάλλεται βάσει του πραγματικού κόστους διενέργειας αντιβιογραμμάτων και συσκευών υγειονομικής επιτήρησης έως του ανώτατου προσδιορισθέντος ορίου ανά ΜΖΚ.
 
Επιπλέον της ενίσχυσης που αφορά στο σύνολο των πρόσθετων δαπανών και του διαφυγόντος εισοδήματος, ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν σε κάθε δράση, καλύπτεται και το κόστος συναλλαγής έως αξίας 10% του συνόλου της ετήσιας ενίσχυσης που καταβλήθηκε για τις δεσμεύσεις καλής μεταχείρισης των ζώων, για την κάλυψη των δαπανών παροχής τεχνικών συμβουλών ευζωίας για τη σωστή υλοποίηση των αναλαμβανόμενων δεσμεύσεων και τη σχετική σύνταξη της αίτησης ενίσχυσης, συμπεριλαμβανόμενου του σχεδίου δράσης, εφόσον αυτό απαιτείται.
 
Συνολικός Προϋπολογισμός
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 51.154.559€.
 
Υποβολές προτάσεων
 
Αναμένεται εντός της προγραμματικής περιόδου 2023-2027.
 
  
Δείτε εδώ τα ενεργά και τα αναμενόμενα επενδυτικά προγράμματα.
 
Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.
 
Εάν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.
 
Αποθήκευση Προγράμματος
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar