image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Π3-78.2 Συμβουλευτικές υπηρεσίες γεωργών και δασοκόμων και λοιπών ενδιαφερόμενων ομάδων

Π3-78.2 Συμβουλευτικές υπηρεσίες γεωργών και δασοκόμων και λοιπών ενδιαφερόμενων ομάδων

Αποθήκευση Προγράμματος
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3'
Η παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε μεγάλη κλίμακα, εξειδικευμένης συμβουλής στους/στις γεωργούς - δασοκόμους και η διαμεσολάβηση για την καινοτομία αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για την βελτίωση συνολικά της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και πληρεξούσιο της επιθυμητής αλλαγής στην ελληνική γεωργία-κτηνοτροφία.
 
Αντικείμενα Γεωργικών Συμβουλών
 
Για φυσικούς πόρους, αλληλεπίδραση γεωργίας/δασοκομίας και βιοποικιλότητας, διατήρηση του τοπίου και των εγχώριων γενετικών πόρων, οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις, για τη κυκλική βιοοικονομία, ευζωία, ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών, ψηφιακές υπηρεσιών και ενσωμάτωσης τεχνολογικών
 
Ωφελούμενοι της παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
 
Ωφελούμενοι της παρέμβασης είναι οι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, δασοκόμοι, κ.λπ. (γυναίκες και άνδρες - αρχηγοί και μέλη γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ομάδων, δασοκτήμονες και δασοκόμοι κ.λπ.).
 
Δράση 1: Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
 
Το ποσοστό στήριξης ανέρχεται στο 100% των επιλέξιμων δαπανών και δεν υπερβαίνει τα 1.500 € ανά συμβουλή.
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να λάβει έως τρεις συμβουλές
Η πληρωμή για κάθε συμβουλή γίνεται τμηματικά, ως ακολούθως:
  • 1η πληρωμή, η οποία αντιστοιχεί στο 30% της στήριξης για τη συγκεκριμένη συμβουλή, μετά την υποβολή του 2ου παραδοτέου.
  • 2η πληρωμή, η οποία αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 70% της στήριξης για τη συγκεκριμένη συμβουλή, μετά την υποβολή του 3ου παραδοτέου.
 
Αντικείμενα Γεωργικών Συμβουλών
 
Με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες η συγκεκριμένη Παρέμβαση θα ακολουθήσει την στοχευμένη ενσωμάτωση συμβουλών που αφορούν κατ' ελάχιστον τις ακόλουθες κατηγορίες, με βάση και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Άρθρο 15, παρ.2.3.4 του Κανονισμού (ΕΕ)2115/2021:
1. Στους φυσικούς πόρους (νερό, έδαφος, αέρα-ατμόσφαιρα). Συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για μετριασμό και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
2. Στην αλληλεπίδραση γεωργίας/ δασοκομίας και βιοποικιλότητας και να διευκολυνθεί η εφαρμογή της ενισχυμένης αιρεσιμότητας καθώς και των άλλων μέτρων
3. Στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, του τοπίου και των εγχώριων γενετικών πόρων.
4. Σε οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις (δηλαδή ‘ολιστικές’), σύγχρονες (ενημερωμένες) τεχνολογικές και επιστημονικές πληροφορίες προς όλους και ιδιαίτερα στους νέους γεωργούς).
5. Σε θέματα κυκλικής βιοοικονομίας με εφαρμογή στον πρωτογενή τομέα με έμφαση σε τεχνολογίες αξιοποίησης και ανακύκλωσης παραπροϊόντων και αποβλήτων από ΓΚΤ μονάδες, παραγωγής ενέργειας, περιβαλλοντικές τεχνολογίες για την επαναχρησιμοποίηση νερού κ.λπ.
6. Στην λήψη αποφάσεων, η συμβουλευτική υποστήριξη /mentroring προς τους νέους επιχειρηματίες κατά τα πρώτη έτη της λειτουργίας μιας επιχείρησης.
7. Σε θέματα ευζωίας των ζώων και ορθής χρήσης κτηνιατρικών φαρμάκων.
8. Σε θέματα ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών.
9. Σε θέματα που σχετίζονται με ανθεκτικά, αποδοτικά, διαφανή και αειφόρα αγροδιατροφικά συστήματα (μεταποίηση) με την χρήση νέων τεχνολογιών.
10. Σε θέματα ψηφιακών υπηρεσιών και ενσωμάτωσης τεχνολογικών επιτευγμάτων στην παραγωγική διαδικασία.
11. Σε θέματα κοινωνικής αιρεσιμότητας, εργατικής νομοθεσίας κλπ
12. Σε θέματα καινοτομίας
 
Δράση 2: Εκπαίδευση-Κατάρτιση (αρχική και συνεχιζόμενη) των συμβούλων
 
  • Για τα τυπικά – κλασικά προγράμματα εκπαίδευσης των συμβούλων εκτιμάται το μέσο κόστος ανά δράση εκπαίδευσης (15 ατόμων) σε 12.000 Ευρώ (Κόστος/μαθητοώρα: 12 ευρώ).
  • Για τα λοιπά προγράμματα εκπαίδευσης των συμβούλων εκτιμάται το μέσο κόστος ανά δράση εκπαίδευσης (6 ατόμων, τα λοιπά προγράμματα θα καλύψουν το 40% των συμμετεχόντων στα τυπικά κλασικά προγράμματα) σε 11.000 Ευρώ (Κόστος/μαθητοώρα: 12 ευρώ).
 
Συνολικός Προϋπολογισμός
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 62.950.492€.
 
Υποβολές προτάσεων
 
Αναμένεται εντός της προγραμματικής περιόδου 2023-2027.
 
  
Δείτε εδώ τα ενεργά και τα αναμενόμενα επενδυτικά προγράμματα.
 
Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.
 
Εάν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.
 
 
Αποθήκευση Προγράμματος
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar