image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Πότε προβλέπεται η πρώτη πρόσκληση στο Μέτρο 19 των Leader

Κατηγορίες Επιχειρήσεων

Πότε προβλέπεται η πρώτη πρόσκληση στο Μέτρο 19 των Leader

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κατηγορίες Επιχειρήσεων

Πότε προβλέπεται η πρώτη πρόσκληση στο Μέτρο 19 των Leader

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3'
Στις αρχές του 2018 αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή δικαιούχων του μέτρου 19 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης CLLD / LEADER, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τους οδηγούς προσκλήσεων για τις ιδιωτικές επενδύσεις βγάζουν στη δημοσιότητα οι Αναπτυξιακές. Χωρίζονται στα δύο δράσεις, όπως η μεταποίηση, και προκηρύσσονται με ξεχωριστό μπάτζετ .
 

"Ποια προγράμματα αναμένονται στον τομέα του Τουρισμού & της Εστίασης"

 
Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια υπογραφής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ΣΥΝ.Π.Ε., σχετικά με το Τοπικό Πρόγραμμα Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD / LEADER για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Οι προσκλήσεις για τα προγράµµατα Leader θα είναι χωρισµένες στα δύο, σύµφωνα µε τους πεγκεκριµένους οδηγούς προκηρύξεων για ιδιωτικές επενδύσεις που δηµοσίευσαν ορισµένες Αναπτυξιακές.
Για παράδειγµα στον τοµέα της µεταποίησης θα εκδώσουν µία προκήρυξη («οριζόντια») η οποία θα αφορά όλους τους αγρότες και τους τοµείς και παράλληλα θα δηµοσιευτεί ακόµα µία που θα στοχεύει 3-4 επενδυτικούς τοµείς (π.χ µόνο οινοποιεία, ελαιοτριβεία, τυροκοµεία και µονάδες επεξεργασίας ξηρών καρπών) µε το δικό της µπάτζετ. Τη στρατηγική αυτή αναµένεται να ακολουθήσουν οι περισσότερες Αναπτυξιακές εταιρείες, µε τις πρώτες προσκλήσεις να εκδίδονται προς τα τέλη Οκτωβρίου. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε το αναθεωρηµένο πρόγραµµα προσκλήσεων της Αναπτυξιακής Εταιρείας ∆ωδεκανήσων, αναµένεται να τρέξουν οι εξής δράσεις:
  • Ενίσχυση επενδύσεων στην µεταποίηση, εµπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων µε αποτέλεσµα µη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής: Ενισχύονται µόνο οι επενδύσεις που παράγουν προϊόντα διατροφής και περιλαµβάνονται στην παρακάτω λίστα: Ζυθοποιία, επεξεργασίας προϊόντων κυψέλης, πυρηνελαιουργεία, αποστάγµατα από οπωροκηπευτικά ή αµπελοοϊνικής προέλευσης, γεωργικά προϊόντα για την παραγωγή προϊόντων διατροφής, ηδύποτα και άλλα οινοπνευµατώδη ποτά, παραγωγή σύνθετων αλκοολούχων παρασκευασµάτων (συµπυκνωµένα εκχυλίσµατα), για την παρασκευή ποτών, παραγωγή χυµών φρούτων µε προσθήκη ζάχαρης. Ταυτόχρονα προκηρύσσεται η οριζόντια εφαρµογή ενίσχυσης επενδύσεων στην µεταποίηση οποία θα αφορά όλους τους κλάδους (αγροτικά και µη αγροτικά προϊόντα).
  • Ενίσχυση επενδύσεων στους τοµείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών µετά την 1η µεταποίηση, και του εµπορίου. Ενδεικτικά θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης και χειροτεχνίας, τα εργαστήρια αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, παραγωγής διακοσµητικών ειδώ. Παράλληλα θα εκδοθεί και µία παράλληλη παρόµοια δράση µε διαφορετικές προτεραιότητες.
  • Ενίσχυση του τουρισµού. Επιλέξιµες δράσεις θα είναι:
  • Η ίδρυση τουριστικών καταλυµάτων από µετατροπή παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων.
  • Ο εκσυγχρονισµός τουριστικών καταλυµάτων.
  • Η ίδρυση και ο εκσυγχρονισµός επιχειρήσεων στον εναλλακτικό τουρισµό και ιδιαίτερα στον τουρισµό εµπειρίας (π.χ αγροτουρισµός).
  • Ο εκσυγχρονισµός των χώρων εστίασης και η ποιοτική αναβάθµιση των εστιατορίων.
  • Συνεργασία µεταξύ µικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών µεθόδων  εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εµπορία τουριστικών υπηρεσιών που συνδέονται µε τον αγροτουρισµό.
 Πηγή:www.agronews.gr
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Η τυποποίηση των οπωροκηπευτικών σχετίζεται με την εφαρμογή ταξινομήσεων σε διάφορες ποιοτικές κατηγορίες που βασίζονται σε εμπορικά πρότυπα και προβλέπονται από ευρωπαϊκούς κανονισμούς ή το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.    Τα πρότυπα αφορούν προδιαγραφές όπως [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Τα  όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου. Σήμερα στην Ελλάδα η χρησιμοποίηση τους είναι ευρύτατη.    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και της  στροφής των Ελλήνων καταναλωτών στην υγιεινή- [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το ήπιο κλίμα θεωρούνται ιδανικά για την ανάπτυξη των ξηρών καρπών και για το λόγο αυτό, η ποιότητα των ελληνικών ξηρών καρπών είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Στόχος της επένδυσης ενός συσκευαστηρίου ξηρών καρπών είναι να προσφέρει στην [...]
περισσότερα >
topbar