image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Ποια και πόσα τρακτέρ επιδοτούνται μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης και ποια είναι η καινοτομία;

BLOG

Ποια και πόσα τρακτέρ επιδοτούνται μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης και ποια είναι η καινοτομία;

04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

BLOG

Ποια και πόσα τρακτέρ επιδοτούνται μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης και ποια είναι η καινοτομία;

04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3'
H αγορά µέχρι ενός τρακτέρ θα µπορεί να συµπεριληφθεί στο αίτηµα ενίσχυσης µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης, σύµφωνα µε τις νεότερες διευκρινήσεις των διαχειριστικών αρχών.
Πρακτικά αυτό µεταφράζεται πως αν, για παράδειγµα, βάσει του TEReS σε µια εκµετάλλευση αντιστοιχεί ιπποδύναµη κινητήρα 150 αλόγων και στο σχέδιο βελτίωσης ο παραγωγός εγγράψει πρόταση για δύο τρακτέρ µε αθροιστικά ίδια ιπποδύναµη –ένα µε 70 άλογα και ένα µε 80 άλογα- τότε ο δεύτερος ελκυστήρας δεν θα επιδοτείται.
Παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα αναπόσβεστο τρακτέρ (ηλικίας κάτω των 12 ετών) στην εκµετάλλευση γενικότερα ώστε να επιδοτηθεί ο αγρότης για την αγορά τρακτέρ. Η ηλικία του µηχανήµατος προσδιορίζεται βάσει της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Αυτό αναµένεται να δηµιουργήσει πρόβληµα σε όσους επιθυµούν να κάνουν τη µετάβαση από τις εκτατικές καλλιέργειες στις δενδρώδεις και δεν θα µπορούν να επιδοτηθούν για τρακτέρ, αν, για παράδειγµα διαθέτουν ένα χωραφάδικο του 2009.
Στις κρίσιµες αυτές διευκρίνισεις για τη σύνταξη επενδυτικών φακέλων στο πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης,  αναφέρθηκε ο Ευθύµιος Τσιατούρας, προϊστάµενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ, κατά τη διάρκεια της 7ης ενηµερωτικής συνάντησης, στην Κοµοτηνή.
Πρόκειται για δύο ακόµη «ψιλά κόσκινα», που βάζει στη διαδικασία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, βλέποντας πως µε τους διαθέσιµους πόρους, των δύο δράσεων της προκήρυξης, είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί στο σύνολό του το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται. Προκειµένου, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος οι υφιστάµενες πιστώσεις να µοιραστούν κατά το δυνατό δικαιότερα -σ. σ. «δεν γίνεται να παίρνει κάποιος δεύτερο τρακτέρ κι άλλος να µην έχει καθόλου», είναι ένα από τα βασικά επιχειρήµατα- αξιοποιούνται τέτοιου είδους κριτήρια.
 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ!
Ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης της εκμετάλλευσης σας μέσα από το πιο πλήρες portal για τα Σχέδια Βελτίωσης"



Μύλος µε την καινοτοµία

Όσο κυλάει η προκήρυξη, τόσο µεγαλύτερη είναι η αγωνία των παραγωγών για να συγκεντρώσουν τις περισσότερες πιθανότητες έγκρισης και σε αυτό µετράνε τα µόρια. Μία από τις συνιστώσες που καθορίζουν τον αριθµό τους είναι η καινοτοµία της επένδυσης, που ωστόσο δεν έχει αποτυπωθεί σωστά, σύµφωνα µε τον Άρη Ζαµίδη της εταιρείας Tractor GPS. Όπως αναφέρει ο κ. Ζαµίδης, για να µοριοδοτηθεί µέγιστα ο αγρότης θα πρέπει να έχει το 20% της επένδυσης σε καινοτόµο εξοπλισµό. ∆ηλαδή, για αιτούµενο προϋπολογισµό 100.000 ευρώ, τα 20.000 ευρώ πρέπει να αφορούν την καινοτοµία. Σαν καινοτόµα προϊόντα είναι για παράδειγµα τα GPS. Ένας λοιπόν λιπασµατοδιανοµέας συνδυασµένος µε GPS, που µπορεί να κάνει 20.000 ή 40.000 ευρώ, δεν σηµαίνει ότι είναι καινοτόµος, λαµβάνοντας υπόψη όλη την αξία του. Καινοτοµία θεωρείται το GPS που είναι ενσωµατωµένος σε αυτόν αξίας 5.000 ευρώ, τονίζει ο κ. Ζαµίδης, εφιστώντας την προσοχή προς τους υποψήφιους επενδυτές.
 

"Δείτε ποιες επενδύσεις είναι καινοτόμες στη φυτική παραγωγή και ποιες στη ζωική παραγωγή"


Παράταση

Όλα δείχνουν ότι τελικώς δεν θα αποφευχθεί η παράταση στα Σχέδια, γιατί δεν έχει παραδοθεί ακόµη το σύνολο του πληροφοριακού συστήµατος.

Πηγή: Agrenda
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Τυποποιητήρια Οπωροκηπευτικών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Η τυποποίηση των οπωροκηπευτικών σχετίζεται με την εφαρμογή ταξινομήσεων σε διάφορες ποιοτικές κατηγορίες που βασίζονται σε εμπορικά πρότυπα και προβλέπονται από ευρωπαϊκούς κανονισμούς ή το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.    Τα πρότυπα αφορούν προδιαγραφές όπως [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
Συσκευαστήρια Οσπρίων - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
   Τα  όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου. Σήμερα στην Ελλάδα η χρησιμοποίηση τους είναι ευρύτατη.    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και της  στροφής των Ελλήνων καταναλωτών στην υγιεινή- [...]
περισσότερα >
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
0 comments 0 share 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Συσκευαστήρια Ξηρών Καρπών - Επιδότηση Αναπτυξιακού – ΕΣΠΑ - Leader
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το ήπιο κλίμα θεωρούνται ιδανικά για την ανάπτυξη των ξηρών καρπών και για το λόγο αυτό, η ποιότητα των ελληνικών ξηρών καρπών είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Στόχος της επένδυσης ενός συσκευαστηρίου ξηρών καρπών είναι να προσφέρει στην [...]
περισσότερα >
topbar