image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Σχέδια Βελτίωσης : Αυξάνονται πυρετωδώς οι ρυθμοί των αξιολογήσεων

Κατηγορίες Επιχειρήσεων

Σχέδια Βελτίωσης : Αυξάνονται πυρετωδώς οι ρυθμοί των αξιολογήσεων

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Κατηγορίες Επιχειρήσεων

Σχέδια Βελτίωσης : Αυξάνονται πυρετωδώς οι ρυθμοί των αξιολογήσεων

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'
Όπως όλα δείχνουν οι αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης θα ολοκληρωθούν εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει δοθεί από το ΥΠΑΑΤ, καθώς εργάζονται πυρετωδώς οι αξιολογητές στις περιφέρειες. Την περασμένη εβδομάδα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ γνωστοποίησε στους αρμόδιους για τον έλεγχο των σχεδίων, ότι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της αξιολόγησης και έως τις 31 Δεκεμβρίου το στάδιο των Γνωμοδοτικών και η σύνταξη των πινάκων με τα αποτελέσματα.

Στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει ορισθεί, θα πρέπει έως το Δεκέμβριου του 2020 να έχει καταβληθεί το 25% της δημόσιας δαπάνης, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 προβλέπεται η έκδοση των αποφάσεων ένταξης.

Από την πλευρά των αξιολογητών όμως υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των χρονικών περιθωρίων, καθώς ο όγκος των σχεδίων είναι αρκετά μεγάλος και βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης ένα ακόμη Μέτρο, αυτό των Μικρών εκμεταλλεύσεων. Σύμφωνα με εκπροσώπους των περιφερειών μοιάζει αδύνατο να επιτευχθεί αυτό, παρ’ όλα αυτά όμως οι αξιολογήσεις συνεχίζονται πυρετωδώς και εικάζεται ότι δεν θα υπερβούν το χρονικό περιθώριο κατά πολύ και ότι η ολοκλήρωση αυτού του σταδίου ίσως γίνει σε ένα μήνα περίπου, αργότερα από τον αρχικό στόχο.

Οι  αξιολογήσεις πραγματοποιούνται ήδη σε όλες τις περιφέρειες και συνεχώς γίνονται πιο έντονοι οι ρυθμοί και αυξάνονται οι αριθμοί των φακέλων που οριστικοποιούνται στο πληροφοριακό σύστημα ΠΣΚΕ. Αντίθετη εικόνα όμως παρουσιάζετε στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές καθώς σε  κάποιες περιφέρειες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία. Αυτό οφείλεται βέβαια στον μεγάλο όγκο εργασιών που έχουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών. Παρόλα αυτά όμως αυτό το γεγονός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς μέρα με τη μέρα οι αρμόδιοι επιταχύνουν το ρυθμό έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των περιφερειών και των υπηρεσιών όπου συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης. Μεταξύ των άλλων έγινε αναφορά στο θέμα των νέων πόρων που ενδεχομένως να  χρειαστούν για την ολοκλήρωση όλο και περισσότερων σχεδίων. Όπως αναφέρθηκε στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις και οι γνωμοδοτικές εντός των ορίων και αργότερα θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να δεσμευθούν ποσά από μέτρα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν. Αυτό όμως βέβαια θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο και σαφώς αν πραγματοποιηθεί, θα είναι σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιφέρειας.
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;
0 comments 0 share 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;
Δίπλα στη γεωργική γη που κατέχετε, τα μηχανήματα σας είναι πιθανότατα η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση που κάνετε στην αγροτική σας επιχείρηση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνετε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους. Για να [...]
περισσότερα >
Τι έρχεται σε Σχέδια Βελτίωσης, Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, Ομάδες Παραγωγών
0 comments 0 share 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
Τι έρχεται σε Σχέδια Βελτίωσης, Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, Ομάδες Παραγωγών
Επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται στη φυτική παραγωγή και τη µελισσοκοµία και έως 200.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους θα επιδοτούν νέα Σχέδια Βελτίωσης που θα προκηρυχθούν  πιθανότατα..   [...]
περισσότερα >
Ποια τα ποσοστά του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου για την περίοδο 2022-2027;
0 comments 0 share 15 ΜΑΪΟΥ 2021
Ποια τα ποσοστά του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου για την περίοδο 2022-2027;
Αυξημένες κατά 5%–25% είναι οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027. Με τα νέα ποσοστά το ποσοστό επιδότησης του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου από το 2022 θα ανέρχεται στο 40-60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 50-70% για τις μεσαίες και 60-80% για τις μικρές [...]
περισσότερα >
topbar