image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;

Επιδοτήσεις

Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;

03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Επιδοτήσεις

Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;

03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Αποθήκευση Άρθρου
0 comments 0 share
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4'
Δίπλα στη γεωργική γη που κατέχετε, τα μηχανήματα σας είναι πιθανότατα η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση που κάνετε στην αγροτική σας επιχείρηση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνετε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους. Για να προστατεύσετε την επένδυσή σας όσον αφορά τον αγροτικό εξοπλισμό, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

Συνεχίστε την τακτική συντήρηση.

Δίνοντας στον αγροτικό εξοπλισμό σας την έγκαιρη και συνεπή προσοχή σας θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε το μέγιστο της αξίας αυτής της επένδυσης. 

Η καθημερινή και η εποχιακή συντήρηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της λειτουργίας του εξοπλισμού σας όσο το δυνατόν πιο ομαλά και αξιόπιστα, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο του κόστους παραγωγής και στη μεγιστοποίηση του λειτουργικού κέρδους. 

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά συντηρείτε τον εξοπλισμό σας, τελικά θα αντιμετωπίσετε την ανάγκη για επισκευή αυτού. 

Το κόστος των επισκευών θα εξαρτηθεί από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του εξοπλισμού και των τεχνολογικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με αυτόν. 

Αφού καθοριστούν τα έξοδα επισκευής, θα πρέπει να αποφασίσετε αν αξίζουν τη δαπάνη ή αν είναι καιρός να αγοράσετε νέο εξοπλισμό.

Συγκρίνετε το πραγματικό κόστος επισκευής έναντι αντικατάστασης.

Το κόστος περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μια εκτίμηση τιμής ή επισκευής. Όταν σταθμίζετε τα πλεονεκτήματα της αντικατάστασης του εξοπλισμού σας με αυτά της επισκευής του, βεβαιωθείτε ότι λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες:
  • Ο υφιστάμενος εξοπλισμός καλύπτεται ακόμα από εγγύηση;
  • Η απαιτούμενη επισκευή ενός μηχανήματος περιλαμβάνει εξειδικευμένα τεχνολογικά εξαρτήματα και πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεία; Αν ναι, το κόστος θα είναι πιθανότατα υψηλότερο.
  • Πόσων ετών είναι ο εξοπλισμός; Όσο παλαιότερο είναι το μηχάνημα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος κατοχής και λειτουργίας του. Σκεφτείτε ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες επισκευές στο εγγύς μέλλον.
  • Έχει επισκευαστεί ο εξοπλισμός στο παρελθόν; Πόσο σίγουροι είστε ότι θα σας εξυπηρετήσει αξιόπιστα σε κρίσιμα σημεία του έτους, όπως η σπορά και η συγκομιδή; Εάν χαλάσει σε μία από αυτές τις στιγμές, ποιες πιθανές απώλειες θα υποστεί η αγροτική σας επιχείρηση;
  • Πόσο ενημερωμένη είναι η τεχνολογία που συνδέεται με τον εξοπλισμό; Θα σας επέτρεπε ένα νεότερο μοντέλο να αυξήσετε την παραγωγή και την αποδοτικότητα;

Κατανοήστε την οικονομική εικόνα του αγροκτήματος σας.

Εάν ο νέος εξοπλισμός φαίνεται αρχικά να είναι καλύτερη επένδυση από την επισκευή, θα πρέπει στη συνέχεια να αξιολογήσετε την οικονομική εικόνα του αγροκτήματος σας. Για να το κάνετε αυτό, εξετάστε τη ρευστότητα σας και τις ταμειακές ροές της εκμετάλλευσης σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μια επιχείρηση θέλει να πουλήσει ή να ανταλλάξει και να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο της εξοπλισμό. Αυτό θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στα οικονομικά της εκμετάλλευσης:
  • Ανάλογα με την αξία συναλλαγών και την υπόθεση χρηματοδότησης για τον νέο εξοπλισμό, το κεφάλαιο κίνησης του αγροκτήματος θα μπορούσε να επηρεαστεί από 30.000-50.000 λόγω του προκύπτοντος τρέχοντος μακροπρόθεσμου δανείου, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί κάθε χρόνο έως ότου αποπληρωθεί το δάνειο.
  • Ο λόγος χρέους προς υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία της εκμετάλλευσης θα αυξηθεί.
  • Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός για επενδύσεις και αγορές θα μειωθεί κατά το ποσό του κεφαλαίου και των τόκων για τον νέο εξοπλισμό.

Για να προσδιορίσει εάν η αγορά ή η επισκευή είναι η πιο υγιής από οικονομική άποψη επιλογή, ο παραγωγός πρέπει να συγκρίνει αυτές τις οικονομικές επιπτώσεις με το πραγματικό κόστος επισκευής του εξοπλισμού που ανήκει σήμερα.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια όταν τη χρειάζεστε

Η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου παίζει τον κρισιμότερο ρόλο, καθώς αυτός είναι που θα σας βοηθήσει στην λήψη αποφάσεων σχετικά με τα μηχανήματα του αγροκτήματος σας και την γενικότερη διαχείριση της εκμετάλλευσή σας, καθώς και θα αξιολογήσει αν ο επενδυτής δικαιούται να αιτηθεί επιδότησης για το επενδυτικό του σχέδιο και ποιο είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα για να αιτηθεί, καθώς και ποιο θα προσκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη στον επενδυτή.
 
Δείτε που μπορείτε να εντάξετε την επένδυση σας στα ενεργά και τα αναμενόμενα επενδυτικά προγράμματα.

Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.

Εάν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Share:

Αποθήκευση Άρθρου
Επικοινωνείστε μαζί μας

Σχετικά posts

Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;
0 comments 0 share 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Πώς να αποφασίσετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τον αγροτικό σας εξοπλισμό;
Δίπλα στη γεωργική γη που κατέχετε, τα μηχανήματα σας είναι πιθανότατα η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση που κάνετε στην αγροτική σας επιχείρηση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνετε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους. Για να [...]
περισσότερα >
Τι έρχεται σε Σχέδια Βελτίωσης, Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, Ομάδες Παραγωγών
0 comments 0 share 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
Τι έρχεται σε Σχέδια Βελτίωσης, Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, Ομάδες Παραγωγών
Επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται στη φυτική παραγωγή και τη µελισσοκοµία και έως 200.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους θα επιδοτούν νέα Σχέδια Βελτίωσης που θα προκηρυχθούν  πιθανότατα..   [...]
περισσότερα >
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός στρεμμάτων/ζώων που πρέπει να δηλώσει ο υποψήφιος Νέος Αγρότης στην δήλωση ΟΣΔΕ του 2021;
0 comments 0 share 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός στρεμμάτων/ζώων που πρέπει να δηλώσει ο υποψήφιος Νέος Αγρότης στην δήλωση ΟΣΔΕ του 2021;...
Το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών ως γνωστό θα προκηρυχθεί εντός του έτους 2021.Για επίτευξη της μέγιστης βαθμολογίας θα πρέπει να υπολογισθεί και να δηλωθεί ο βέλτιστος συνδυασμός των κριτηρίων με την μέγιστη βαθμολογία. Ο υπολογισμός αυτός θα ακολουθεί τον παραγωγό σε όλη την [...]
περισσότερα >
topbar