image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
 Μάρτιο η νέα πρόσκληση για τις Αυτόχθονες Φυλές

Μάρτιο η νέα πρόσκληση για τις Αυτόχθονες Φυλές

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'


Η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020» αναμένεται να προκηρυχτεί τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2019. Στη δεύτερη πρόσκληση θα μπορούν να ενταχθούν και οι δικαιούχοι της πρώτης πρόσκλησης υπό όρους.

Αναλυτικότερα, στην δεύτερη πρόσκληση θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
 
  • Νέοι εν δυνάμει δικαιούχοι, οι οποίοι είναι κάτοχοι φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.
  • Δικαιούχοι της  1ης  πρόσκλησης οι οποίοι:
    • Επιθυμούν να ενταχθούν σε διαφορετική κατηγορία ζωικού κεφαλαίου ή για διαφορετική φυλή αγροτικών ζώων στην ίδια κατηγορία ζωικού κεφαλαίου.
    • Έχουν ανακαλέσει την αίτηση στήριξης τους από την 1η πρόσκληση, με έγγραφο προς  τη Δ/νση Ζωικών Γενετικών Πόρων και Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων μέχρι τις 28/2/2019.
 
 

Το αίτημα πληρωμής της 2ης πρόσκλησης θα υποβληθεί από τους υποψήφιους δικαιούχους μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2019, κάνοντας χρήση του κωδικού 10.1.9  στην ενότητα «Μέτρα/Δράσεις» όπως και στην ενότητα  «ζωικές εκμεταλλεύσεις», όπου επιλέγεται η φυλή του ζωικού κεφαλαίου.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι η συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων στην ΕΑΕ 2019, δεν προκαταλαμβάνει σε καμιά περίπτωση τα αποτελέσματα της επιλογής των δικαιούχων. Το 2019 θα είναι το πρώτο έτος εφαρμογής της δεύτερης πρόσκλησης της Δράσης, με ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων την καταληκτική ημερομηνία της περιόδου υποβολής αίτησης στήριξης της 2ης πρόσκλησης και με διάρκεια τα πέντε έτη.
 
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar