image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Επιδότηση δαπανών επιχειρήσεων - Επιδίωξη για μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Επιδότηση δαπανών επιχειρήσεων - Επιδίωξη για μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1'

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ανέφερε τη θέσπιση του προσωρινού μέτρου κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή της επιδότησης δαπανών. Το μέτρο στοχεύει στην περαιτέρω στήριξη και προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και των προληπτικών περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, στις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών-μελών.

Όπως είπε, η κυβέρνηση συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες διαμόρφωσης του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις, τονίζοντας ότι οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν ενισχύουν την ευελιξία που παρέχει το Προσωρινό Πλαίσιο, αυξάνουν τα όρια κρατικής ενίσχυσης και επεκτείνουν τους χρονικούς ορίζοντες των εν λόγω ενισχύσεων.

Τέλος υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη ενίσχυση θα είναι στοχευμένη ως προς την αξιοποίηση, και θα επιδιωχθεί να μην είναι επιστρεπτέα»

Αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες ενώ παράλληλα προγραμματίζεται εντός Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar