image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Οριστικά εκτός φορολόγησης μένουν οι ενισχύσεις από τα προγράμματα.

Οριστικά εκτός φορολόγησης μένουν οι ενισχύσεις από τα προγράμματα.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'

Ο δεύτερος πυλώνας των κοινοτικών επιδοτήσεων δεν περιλαμβάνεται στον προσδιορισμό του κέρδους των ασκούντων ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με έγγραφη απάντησή του στις 21 Ιουλίου στη βουλή, βάζοντας οριστικά τέλος σε οποιαδήποτε αμφιβολία.

Συγκεκριμένα, απαντώντας γραπτώς στις 21 Ιουλίου  στην υπ’ αριθμόν 5433 ερώτηση 33 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη «Φορολόγηση ή μη του 2ου Πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενούς τομέα» προς το Βαγγέλη Αποστόλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο υπουργός τόνισε πως «με την παράγραφο 3 του άρθρου 112 του ν.4387/2016, το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 21 του Ν. 4172/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

«Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους δεν περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Σημειωτέον πως η διάταξη αυτή εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής.

Πηγή: www.agronews.gr


Στη Growplan - Ορνιθάς Θ. και ΣΙΑ Ο.Ε. διαθέτοντας έμπειρους λογιστές, παρέχουμε εξειδικευμένη λογιστική παρακολούθηση, κατανοώντας ότι η λογιστική για την αγροτική επιχείρηση είναι ένας ειδικός τομέας που απαιτεί τεχνογνωσία και την κατανόηση του κλάδου, προκειμένου να οδηγήσουμε στην προσαρμογή των αγροτικών επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Εάν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar