image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Τα επιτόκια δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα επιτόκια δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1'
Σταθερό παραμένει στο 0,35% το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης από τους τραπεζικούς φορείς για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τις μεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνεται και διαμορφώνεται στο 1%.

Με βάση την νέα ΚΥΑ, τα συγκεκριμένα επιτόκια ισχύουν για όσα δάνεια συναφθούν μεταξύ των τραπεζικών φορέων και των δικαιούχων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης από την έναρξη ισχύος της απόφασης και μέχρι την έναρξη ισχύος τυχόν απόφασης τροποποίησης της, με την οποία αναθεωρείται το ελάχιστο προβλεπόμενο επιτόκιο.

Η αύξηση του σταθερού επιτοκίου από 0,35% σε 1% για τις μεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις δεν αφορά όσες επιχειρήσεις έχουν συνάψει έστω και μια ημερολογιακή μέρα πριν την δημοσίευση της παρούσας απόφασης, σύμβαση με ανεξάρτητο αξιολογητή για τον έλεγχο του επενδυτικού τους σχεδίου.

Δάνεια στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» μπορούν να διεκδικήσουν επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν στους εξής πέντε πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου:
  • Πράσινη μετάβαση
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Καινοτομία, έρευνα & ανάπτυξη
  • Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων
  • Εξωστρέφεια
Kάθε σχέδιο χρηματοδοτείται σε ποσοστό έως 50% με δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης και τουλάχιστον κατά 30% με δάνειο από τη συνεργαζόμενη τράπεζα, ενώ το 20% της επένδυσης καλύπτεται με ίδια συμμετοχή.
 
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar