image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Πριμ 7 ευρώ ανά στρέμμα για τους Νέους Αγρότες από το 2023

Πριμ 7 ευρώ ανά στρέμμα για τους Νέους Αγρότες από το 2023

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'
Η παρέμβαση αυτή, λειτουργεί συμπληρωματικά με την ενίσχυση για «Εγκατάσταση νέων γεωργών και σύσταση αγροτικών επιχειρήσεων».

Επιλέξιμα είναι τα φυσικά πρόσωπα που δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης ή και είναι ηλικίας έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης.

Η συμπληρωματική ενίσχυση στους νέους γεωργούς, θα χορηγηθεί, και για τα εκτάρια για τα οποία ενεργοποιούν δικαιώματα ενίσχυσης αλλά και για τα επιπλέον επιλέξιμα εκτάρια που δηλώνουν.

Στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο η συμπληρωματική ενίσχυση νέων γεωργών δινόταν ως προσαύξηση 25% επί της βασικής ενίσχυσης που εισέπρατταν οι δικαιούχοι ενώ την περίοδο 2023-2027 θα δίνεται ως ένα συγκεκριμένο ποσό ανά εκτάριο επιλέξιμης έκτασης.

Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία λίγων πολύ μεγάλων εκμεταλλεύσεων νέων γεωργών, έχει τεθεί το όριο εκμετάλλευσης των 250 στρεμμάτων.

Το ετήσιο κονδύλι για την συμπληρωματική ενίσχυση νέων γεωργών την περίοδο 2023-2027 θα ανέλθει στα 28.000.000 ευρώ. 

Η παρέμβαση στήριξης σε γεωργούς νεαρής ηλικίας θα είναι διάρκειας πέντε ετών.

Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα πρέπει να διαθέτουν: Κατ’ ελάχιστο, είτε επίπεδο γνώσεων 4 (Επαγγελµατική Σχολή ή Λύκειο), είτε εκπαίδευση γεωτεχνικής κατεύθυνσης (κατ’ ελάχιστο 150 ωρών) και επίπεδο γνώσεων επιπέδου 2 (απολυτήριο γυµνασίου).

Εάν δεν καλύπτονται τα ελάχιστα εκπαιδευτικά προσόντα, οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν επαρκή επαγγελµατικά προσόντα όπως: Άσκηση του επαγγέλµατος του αγρεργάτη µε πλήρη απασχόληση επί τρία συναπτά έτη ή επί ισοδύναµο χρονικό διάστηµα µε µειωµένο ωράριο, κατά την τελευταία δεκαετία και επίπεδο γνώσεων επιπέδου 2 (απολυτήριο γυµνασίου).
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar