image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Το ασυμβίβαστο κάνει τους βιοκαλλιεργητές να χάνουν χρήματα από το πρασίνισμα με τη νέα ΚΑΠ το 2023

Το ασυμβίβαστο κάνει τους βιοκαλλιεργητές να χάνουν χρήματα από το πρασίνισμα με τη νέα ΚΑΠ το 2023

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1'
Με απλά λόγια για όσο διάστηµα τα αγροτεµάχια µένουν «δεσµευµένα» στο σχετικό πρόγραµµα του ΠΑΑ, δεν θα µπορούν να τα αξιοποιούν οι δικαιούχοι για οποιαδήποτε άλλη πράσινη επιδότηση.

Ο συγκεκριµένος αποκλεισµός ισχύει µόνο σε επίπεδο αγροτεµαχίου και όχι δικαιούχου, δηλαδή σε οποιαδήποτε άλλα σηµεία της εκµετάλλευσης που δεν είναι δεσμευμένα στο πριµ Βιολογικών, οι αγρότες θα µπορούν να λαµβάνουν το νέο πρασίνισµα.

Αξίζει να σηµειωθεί εδώ πως την τρέχουσα προγραµµατική περίοδο, το πρασίνισµα το λάµβαναν κανονικά όσοι είχαν δικαιώµατα ανεξαρτήτως αν είχαν ενταχθεί σε πρόγραµµα του ΠΑΑ.

Από του χρόνου λοιπόν, και σε συνδυασµό µε τη µείωση στα δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης Βιολογικών θα δουν σηµαντικά µειωµένες τις άµεσες ενισχύσεις τους.

Οι υπόλοιποι που έχουν αγροτεµάχια ή εκτροφές σε σύµβαση µε Οργανισµό Πιστοποίησης αλλά δεν είναι ενταγµένοι σε σχετικό πρόγραµµα του ΠΑΑ, τα βιολογικά αγροτεµάχιά τους δεν επηρεάζονται από περιορισµούς που έχουν να κάνουν µε το νέο πρασίνισµα και θα είναι σε θέση να επιλέξουν όποια δράση θέλουν από το νέο πρασίνισµα. 
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar