image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Συμβάσεις συμβολαιακής και προηγούμενων ετών δίνουν μείωση φόρου

Συμβάσεις συμβολαιακής και προηγούμενων ετών δίνουν μείωση φόρου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1'
Οι συμβάσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις 31/3/2023.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση myBusinessSupport.

Για μείωση φόρου 50% οι παραγωγοί θα πρέπει να πωλήσουν στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας το 75% τουλάχιστον της συνολικής αγροτικής παραγωγής τους.

Για μείωση φόρου 30% θα πρέπει οι παραγωγοί να πωλήσουν στο πλαίσιο συμβολαιακής γεωργίας το 40% τουλάχιστον της συνολικής αγροτικής τους παραγωγής.

Με βάση την τελευταία τροποποίηση για την εφαρμογή της έκπτωσης φόρου σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, δίνεται η δυνατότητα ανάρτησης συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας που υπογράφησαν το 2021 αλλά οι παραδόσεις των προϊόντων έγιναν μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η πώληση προϊόντων μέσω συμβολαιακής γεωργίας στο επόμενο έτος παραγωγής δεν εμποδίζει την εφαρμογή του ευεργετήματος.

Η απαλλαγή του φόρου υπολογίζεται στο φορολογικό έτος εντός του οποίου εκδίδεται το παραστατικό ή τα παραστατικά πωλήσεων των προϊόντων.

Επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες εκτός από ζωικό κεφάλαιο καλλιεργούν και μηδική, δημητριακά, σιτηρά και καλαμπόκι για ιδιοχρησιμοποίηση αυτών ως ζωοτροφών δεν υποχρεούνται για τα προϊόντα αυτά σε σύναψη συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας για την εφαρμογή των ευεργετημάτων.
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar