image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Υπολογισμός ίππων τρακτέρ για έγκριση δαπάνης και αξία τρακτέρ έως 100 χιλ. επιδοτούν τα νέα Σχέδια

Υπολογισμός ίππων τρακτέρ για έγκριση δαπάνης και αξία τρακτέρ έως 100 χιλ. επιδοτούν τα νέα Σχέδια

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'
Για την ανάπτυξη του αλγορίθμου έχει ληφθεί υπόψη το είδος της καλλιέργειας, η έκτασή της και το κόστος εγκαιρότητας των επεμβάσεων.

Είναι δυνατή η ενίσχυση ενός μόνο ελκυστήρα για το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου. Κατά παρέκκλιση του ανωτέρω αλγορίθμου, είναι δυνατή η ενίσχυση ελκυστήρα με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Καλλιέργεια δενδρωδών καλλιεργειών ή/και αμπελώνων ή/και κηπευτικών σε έκταση τουλάχιστον 45 στρεμμάτων: έως 70 hp
  • Καλλιέργεια δενδρωδών καλλιεργειών ή/και αμπελώνων ή/και κηπευτικών σε έκταση τουλάχιστον 60 στρεμμάτων: έως 80 hp
  • Καλλιέργειες σε έκταση τουλάχιστον 100 στρεμμάτων: έως 100 hp
  • Εκτροφή τουλάχιστον: 200 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους σε ορεινές περιοχές (Οδηγία 85/148) ή 300 θηλυκών αιγοπροβάτων άνω του έτους στην υπόλοιπη χώρα ή 80 ΜΜΖ βοοειδών ή 100 χοιρομητέρων: έως 70 hp
O µέγιστος προϋπολογισµός του φακέλου που θα ενισχύεται ορίζεται στα 150.000 ευρώ και µέγιστο τα 250.000 ευρώ εφόσον τηρούνται ορισµένες προϋποθέσεις Τυπικής Απόδοσης βάσει του ΟΣ∆Ε 2022.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κατά βάση σε ηπειρωτική χώρα και Κρήτη διαµορφώνονται στο 60% για νέους αγρότες και επενδύσεις σε ορεινές περιοχές και 50% για τους υπόλοιπους, µε µεγαλύτερα ποσοστά να προβλέπονται στα µικρά νησιά του Αιγαίου.

Υπάρχει µείωση της επιλέξιµης δαπάνης για τα τρακτέρ που πλέον διαµορφώνεται στα 100.000 ευρώ από τα 125.000 ευρώ του 2017, παρά τις ανατιµήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο σύνολο του αγροτικού εξοπλισµού.

Όσον αφορά την αγορά γης θα λαμβάνει έως το 10% των δαπανών του φακέλου και µε µέγιστο κόστος την αντικειµενική της αξίας ενώ συναλλαγές θα µπορούν να γίνουν και µεταξύ αδελφών.

Στα εύλογα κόστη παράλληλα εντάσσονται και τα παρελκόµενα επεξεργασίας εδάφους, ενώ για σπαρτικές, ψεκαστικές και συλλεκτικές δεν προβλέπεται κάποια συγκεκριµένη ανώτερη δαπάνη και θα βασιστεί η έγκρισή τους στα τιµολόγια.
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar