image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας

Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας

Αποθήκευση Προγράμματος
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4'
Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας των εννέα τομέων προτεραιότητας του Προγράμματος (Αγροδιατροφή ‐ Βιομηχανία Τροφίμων, Τουρισμός, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά ‐ Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία) με πυρήνα την μεταποιητική δραστηριότητα.

Αφορά τη χρηματοδότηση σχεδίων ανάπτυξης διεπιχειρησιακών συνεργασιών με τη μορφή κάθετων, ή/και οριζόντιων διασυνδέσεων μεταξύ επιχειρήσεων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:
 
  • Ανάπτυξη τελικών ή ενδιάμεσων νέων ή διαφοροποιημένων προϊόντων / υπηρεσιών, με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση, την τυποποίηση, την πιστοποίηση και το σεβασμό προς το περιβάλλον- μεταφορά τεχνογνωσίας και εφαρμογή πρωτοτύπων / καινοτομικών ιδεών κοινού ενδιαφέροντος.
  • Κατοχύρωση και προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας κοινού ενδιαφέροντος.
  • Ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών και σύνταξη τεχνικών φακέλων και προδιαγραφών.
  • Πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών με βάση ειδικές απαιτήσεις διεθνών αγορών
  • Ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις επιταγές της Ψηφιακής Βιομηχανίας και του νέου παραγωγικού προτύπου.
  • Προώθηση της οργανωτικής και διαδικαστικής καινοτομίας (άρθρο 29 του ΕΚ 651/2014)
  • Προώθηση/προβολή προϊόντων και υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.
     
 
Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι ομάδες τουλάχιστον πέντε υφιστάμενων ανεξάρτητων επιχειρήσεων (ΜμΕ σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ορισμό) με κάθετες, συμπληρωματικές, ή/και ομοειδείς δραστηριότητες, οι οποίες θα συνδέονται ως προς τον στόχο του εγχειρήματος με ένα κοινά αποδεκτό μεταξύ τους σύμφωνο συνεργασίας (ΜοU), όπως θα ορίζεται από τον Οδηγό του Προγράμματος.
Επίσης, σε κάθε συνεργατικό σχήμα μπορεί να συμμετέχει και μία υπό ίδρυση επιχείρηση, η οποία θα καλύψει εντοπισμένο κενό στην αλυσίδα αξίας και η οποία θα μπορεί να είναι και συνδεδεμένη με επιχείρηση ή επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο σχήμα.


Προϋπολογισμός

O συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ με δημόσια δαπάνη 32 εκατ. ευρώ.
 

Επιλέξιμες δαπάνες
 
Οι επιλέξιμες δαπάνες των ενισχυόμενων επιχειρηματικών συνεργατικών σχεδίων θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τη δραστηριότητα και τη στόχευση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο συνεργατικό σχήμα και περιλαμβάνουν δαπάνες που αντιστοιχούν στις ακόλουθες ενέργειες:
 
  • Ανάπτυξη πρότυπων ή/και πιλοτικών γραμμών παραγωγής.- Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού & εργαστηριακού εξοπλισμού εφόσον συνδέεται με το συνολικό επιχειρηματικό σχέδιο.
  • Στοχευμένες κτιριακές παρεμβάσεις, εφόσον συνδέονται με το συνολικό επιχειρηματικό σχέδιο.
  • Εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοτυπιών και καινοτομιών (τεχνολογικών και μη τεχνολογικών) στην παραγωγική διαδικασία.
  • Κατοχύρωση και προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας κοινού ενδιαφέροντος.
  • Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Ανάπτυξη και πιστοποίηση διαχειριστικών συστημάτων, πιστοποίηση και τυποποίηση προϊόντων / υπηρεσιών με βάση ειδικές απαιτήσεις διεθνών αγορών και κανονισμών, πιστοποίηση.
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων & εφαρμογών.
  • Αύξηση της εξωστρέφειας / εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων (προβολή των προϊόντων / υπηρεσιών των επιχειρήσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις, στοχευμένες ενέργειες προώθησης - επέκτασης σε νέες αγορές, κλπ.).
  • Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος (όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οργανωτικής και επιχειρησιακής λειτουργίας, μεταφοράς τεχνολογίας, διείσδυσης σε νέες αγορές και χρήσης νέων τεχνικών marketing, καθώς και συμβουλές για αγορά, προστασία και εμπόριο δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, χρήσης προτύπων και συμφωνίες για άδειες εκμετάλλευσης).
  • Εξειδικευμένες λειτουργικές δαπάνες ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες του κοινού επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Δαπάνες οργανωτικής και διαδικαστικής καινοτομίας (άρθρο 29 του ΕΚ 651/2014).
  • Εκπαίδευση Προσωπικού σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος (Αξιοποίηση Ρήτρας Ευελιξίας -χρηματοδότηση δράσεων τύπου ΕΚΤ).
  • Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
     
Ποσοστό επιχορήγησης
 
Το προτεινόμενο συνολικό ύψος επενδυτικών σχεδίων ανά συνεργατική πρόταση θα κυμαίνεται από 1.000.000€ έως 4.000.000€ κλιμακούμενο ανάλογα με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων στην κάθε αλυσίδα αξίας - επενδυτικό σχέδιο.
 

Προκήρυξη
 
Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται εντός του 2017.


Η GROWPLAN - Ορνιθάς Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε. έχει μακρόχρονη εμπειρία στην προετοιμασία φακέλων υπαγωγής σε προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικών σχεδίων δίνοντας σημασία στην εκπόνηση βιώσιμων μελετών με σκοπό την μακρόχρονη συνεργασία με τους πελάτες της.

Επισυναπτόμενα αρχεία:
Ενημερωτικό δισέλιδο

Δείτε εδώ τα ενεργά και τα αναμενόμενα επενδυτικά προγράμματα.

Για να μπορείτε απλά και γρήγορα να ενημερώνεστε, σχετικά με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές ενισχύσεις και να εντοπίσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση σας εγγραφείτε στο Newsletter της Growplan.

Εάν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας μας.

 
Αποθήκευση Προγράμματος
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar